Az átlátszó nyomdákról – miért ne bufferezzük meg a nyomdafejet…

 

Elérkezett a nap, hogy erről is szülessen egy bejegyzés   Elterjedt, hogy az átlátszó nyomdákat sokan megbufferezik, azért, hogy használni tudják. Az átlátszó nyomdafejek valóban nem vesznek fel minden mintát (inkább a vékony vonalas mintákat szeretik), de egyelőre ezek ennyit tudnak és nem is kell feltétlenül minden mintát felvenniük.

Ezeket a nyomdafejeket nem kell bufferezni.


Nézzük meg mi a lényege az átlátszó nyomdafejnek: Felvesszük vele a mintát, majd átnézünk rajta  - persze, lényeg, hogy felvegye a mintát – a minta jól látható, és ha nincs megbufferezve a környezete is jól látható (jelen esetünkben a köröm ahova tesszük), mert a lényeg ebben rejlik. Amikor átnézel az üveg tiszta fejen, látnod kel, hogy hova teszed majd le a mintát.

Amikor valaki megbufferezi ezt a nyomdafejet, annak a felülete matt lesz, felveszi a mintát, látható is rajta élesen valóban (örülünk Vincent? – Örülünk   ) de a környezete már nem látszik körülötte, tehát ebben az esetben nem fogjuk látni, hogy hova tesszük majd a mintát…innentől kezdve pedig használhatnák nem átlátszó nyomókát is hiszen, úgysem látjuk pontosan, hogy hova tesszük.  Ebben az esetben elveszíti a lényegét ez a nyomdafej, azt amiért ki lett találva.

Bufferezett és egy nem bufferezett nyomdafej:

Rajzoltam egy fehér lapra valamit, a nem bufferezettnél látod, hogy hova is kell rakni, a bufferezettnél, nem látszik a rajzom, tehát nem látod, hogy hova kellene lenyomni a mintát: