NYOMDÁZZUNK!

 

A Moyra nyomdalemezein 20 nagy méretű mégis nagyon részletgazdag mintát találhatunk.
Mivel a Moyra nem csak a lakossági igényeket kívánja kiszolgálni, hanem a professzionális felhasználókat is, ezért igyekeztünk a minták kialakításánál olyan mérettel dolgozni, hogy rövid kicsi és nagyobb hosszú és szélesebb körmökön is jól mutassanak a motívumok. Amit még fontos megjegyezni, hogy minden mintánál igyekeztünk nagyon finom vékony vonalakat használni, hogy minél esztétikusabbak legyenek a díszítések a körmökön.

Persze vannak nagyobb és kisebb méretezések de remélhetőleg mindenki megtalálja a kedvencét a lemezeken. A lemezekről a minták szépen kiszedhetőek, megfelelő nyomóka használatával.

Ezért is választottunk ehhez nem túl puha (azokkal is működik) hanem kicsit keményebb nyomda fejeket. Van egy nagyobb ezüst színű fém talpas nyomóka, fehér fejjel illetve egy fehér fejű fekete kétoldalú kisebb nyomóka. Nagyjából egyforma a két fej keménysége, a forma kialakításában különböznek egymástól. A nagyobb laposabb a kisebb domborúbb.

A fejeket első használat előtt mindenképpen meg kell mattítani bufferrel. (Kivéve a clear vision átlátszó nyomdát, azt nem szabad bufferezni, hiszen akkor nem látnánk át rajta, tisztítása hengerrel vagy cleanerrel javasolt.)
A nem ragacsos és nem nagyon puha fejeket nyugodtan át lehet törölni acetonmentes lakklemosóval is. Nem lesz bajuk. Én amikor úgy érzem, hogy a nyomókám kezd úgymond vissza zsírosodni akkor áttörlöm újra a lakklemosóval.
Azonban azt tudni kell, hogy a nyomda fejeket tisztítani is kell.
Többször előfordulhat, hogy nem úgy sikerül felvennünk a mintát ahogy szeretnénk, vagy elkésünk a lenyomással, vagy a nyomás után
a fejen rajta maradnak körömlakk maradványok.
Ennek eltávolítására a legalkalmasabb eszköz egy ragacsos szöszeltávolító henger, amire ha rányomjuk a nyomókát azonnal leszedi róla a mintát. Ilyet lehet kapni a Kik-ben, Jysk-ben, Ikeában stb…

 

 

Nézzük a lemezeket:

 

A lemezeket első használat előtt legalább háromszor érdemes áttörölni lakklemosóval. Én minden használat előtt egyszer áttörlöm az egész lemezt, hogy tiszta legyen a felülete. A lemezt nem szabad megbufferezni.
Nyomdázni egyelőre csak körömlakkal lehet. Viszont többféle felületre nyomdázhatunk: lehet lakkozott körömre, műkörömre, lakkzselés körömre és egyéb felületre, ékszer, üveg, papír stb…
Ha műkörömre és lakkzselés körömre készítjük a nyomdát, mindenképpen bufferezzük meg a köröm felületét és arra nyomjuk a mintát, majd lakkzselé fedőjével vagy normál fényzselével fedjük le.
A nyomdázáshoz elengedhetetlen a jó körömlakk. Általában azokkal a körömlakkokkal működik a nyomda amelyek egy rétegben is jól fednek, sűrűek, jól
pigmentáltak. A nyomdalakkok pedig kifejezetten a nyomdázáshoz lettek kifejlesztve. Amit tudni kell róluk, hogy pigmentáltabbak mint a normál körömlakkok, így élesebbek lesznek a mintáink. A legszebben mégis a nyomdalakkok mutatnak, mert azok erősen pigmentáltak és szépen élesen mutatják a nyomdamintákat.

 

A nyomdázás folyamata következik:

Válaszd ki a mintát, majd tegyél egy kis körömlakkot a minta tetejére, plasztik kártyával vagy a Moyrás vékony lehúzó lappal húzd el a lakkot a mintán nagyon gyorsan egy mozdulattal.
Majd azonnal nyomd bele a nyomda párnát, nem kell nagy erővel. Ha felvette a mintát a nyomóka, azonnal kissé görgetve nyomd a körömre a mintát és már készen is van.

A bőrre került lakkot körömlakklemosóval óvatosan fülpálcikával vagy ecsettel el tudod távolítani.
Sok sikert és jó munkát kívánok :)